piektdiena, 2019. gada 11. oktobris

Veļu vakars senču pieminēšanai


2019.gada 16.oktobrī plkst. 18.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbiliotēkā VIDZEME norisināsies Latvijas Dievturu sadraudzes rīkotais ikgadējais VEĻU VAKARS.

Dziesmu un rotaļu ritus vadīs Anda Ābele, svētrunu Mēs tautai - tauta mūsos teiks LDS Vecajo padomes vadītājs Valdis Celms

Dalībniekus aicinām līdzi ņemt savus dzimtas senču stāstus, piemiņas veltes, vaska svecītes, nelielu cienastu veļiem un pašiem.


Izsenis rudens mūsu tautas priekštečiem bijis īpašs senču pieminēšanas un pateicības laiks. Laikā, kad iestājas garie, drēgnie un miglotie vakari, ciemos sērst nāk mūsu priekšgājēju veļi. Nāk apraudzīt mūsu dzīves gaitas šeit, nāk mieloties ar mūsu viņiem nestajām veltēm un kārumiem, nāk mūsu mīlestībā sildīties. Nāk mūsu dzīves gājumu apraudzīt un arī pavērtēt. 

Un mēs šo laiku, šos vakarus vadām mūsu senos īpaši pieminēdami un pateikdamies par devumu, par līdzējumu mūsu ikdienas darbos, par klātbūtni mūsu rūpestos un raizēs. Mūsu debesu un zemes dievi ir tikpat klātesoši mūsu dabas un dzīves darbu ražas saņemot kā mūsu senču garu klātbūtne, kā viņu palīdzība, bieži nemanāmā, bieži nojaušamā bieži gandrīz atklāti sajūtamā un saņemtā.

Šo vakaru veltīsim pateicības un mīļuma sūtīšanai viņiem. Jo mēs visi dzīvojam un esam vienā ciešā saitē... ciešā pavedienā savīti. Tā mēs arī viņu mums dāvāto dzīvesgudrību lolojam,
nesam un dzīvojam tālāk. 

Ziņu sagatavoja Gunta Saule
Sīkākas ziņas - saulegunta@gmail.com, tālr.: 27811297

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru