pirmdiena, 2019. gada 2. septembris

Ēriku Vilipsoni atminoties ...

2019.gada 16.septembrī plkst. 18.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā VIDZEME (Brīvības gatvē, 206) sarīkojums 
Ēriku Vilipsoni atminoties ...

Ērika Vilipsone. Māksliniece, rakstniece, vai precīzāk, rakstītāja - gan ar spalvu, gan adatu un diegu, daiļamatniece, izdevēja. Tā sanācis, ka Ērikas mūža lielākā daļa aizritējusi bēgļu gaitās un trimdā. Dzimusi Latvijas Ziemeļu mazpilsētiņā Limbažos, bet lielu daļu dzīves laka pavadījusi Anglijā. Salīdzinoši maz zināma Latvijā, bet bijusi ļoti talantīga un daudzpusīga - zinātāja folkloras, etnogrāfijas un mākslas jomās. 

Ērikas darbošanās bijusi saistīta ar trimdas kopienu Anglijā - deju un folkloras kopām. Pirms nedaudz vairāk kā gada Ērikas šīs zemes dzīves gaitas noslēdzās. Taču viņas veikums ir pelnījis būt zināmāks arī Latvijas tradicionālās kultūras zinātāju un praktiķu vidū. 

Tālab, izmantojot brīdi, kad Latvijā ciemosies Ziemeļanglijas folkloras kopa DŪDALNIEKI, ar kuru savulaik daudz lietu kopā darījusi arī Ērika, notiks viņai veltīts Atmiņu vakars ar dziedāšanu, sarunām, stāstiem.

Sarīkojumu rīko Gunta Saule, Latvijas Dievturu sadraudzes Daugavas saimes vadītāja un tajā piedalīsies Raimonds Dāle (Ziemeļanglijas latviešu folkloras kopa DŪDALNIEKI) un citi Ērikas laikabiedri .

Visi sirsnīgi aicināti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru