trešdiena, 2018. gada 7. marts

Pavasara Māras daudzinājums

2018.gada 24.martā, sestdien, plkst. 12.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas (Brīvības ielā 49/53) 2.stāvā, Lasītāju zālē Latvijas Dievturu sadraudze aicina uz Pavasara Māras daudzinājumu.

Mūsu Mārai, vieliskās pasaules un robežšķirtņu pārvaldniecei ir daudz un dažādu šķautņu. Viņa sastopama it visur šai zemē. Mežā, jūrā, krūmu puduros un ceļu ejot. Māra dzīvoja un apciemoja ļaudis senajās govu kūtīs un maltuvēs, un pirtiņās. Daudzviet jau Māru var satikt arvien. Jo īpaši tie ļaudis, kas viņu piesauc un daudzina. 

Dievības dzīvo savu dzīvi un pārvalda savu pasauli, un ar mums viņas ir bieži. Tomēr tas cik viņu atbalstu un sadarbības garu jūtam, atkarīgs no mūsu apzināšanās un mūsu vēlmes, no mūsu nepieciešamības un sapratnes.


Lai šo sapratni stiprinātu, lai nepieciešamību apzinātu, lai Mīļmāras klātesamību sajustu, tā jākopj. Tā mūsu sapratne, sajūta jāapzin un jāveido. Māras apzināšanai būs veltīts Pavasara Māras daudzinājums, ko rīko un uz ko aicina Latvijas Dievturu sadraudze sestdien, 24.marta pusdienlaikā 12.00 

Daudzinājuma dziesmoto daļu vadīs folkloras kopas Laiva vadītāja Anda Ābele ar saviem domubiedriem. Un ikkatrs varēs pievienoties dziedāšanā un pievienoties kopīgā domā. Kopā izdziedāsim senās tradicionālās Māras dziesmas – gan dabā, gan dažādos dzīves ritos dziedamās. 

Daudzinājums ir svētbrīdis. Uz to nāksim goda drānās tērpušies - tas var būt senais, arheoloģiskais vai etnogrāfiskais apģērbs vai kas citāds – etniskā stilā darināts vai vienkārši gaišs svētku tērps. 

Daudzinājumu vadīs Latvijas Dievturu sadraudzes saimju vadītāji un pārstāvji. 

Aicinām mūsu pulkā visus, kas vēlas kopā daudzināt Māru! 

Ziņu sagatavoja 
Gunta Saule, 
LDS saziņa 
tālr.: 27811297 
e-pasts: saulegunta@gmail.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru