piektdiena, 2018. gada 19. janvāris

Aicinām uz Vakarēšanu

2018.gada 26.janvārī plkst. 18.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas (Brīvības ielā 49/53) 2.stāvā, Lasītāju zālē Latvijas dievturu sadraudze aicina uz Vakarēšanu. 

Jau izsenis ziemas vakaros latvju sētu un saimju tradīcijā bijusi raksturīga kopā nākšana ar dziedāšanu un sarunas. Vēlāk šo seno lauku sētu tradīciju par sev raksturīgu padarīja Latvijas dievturu sadraudzes ļaudis. Ir svarīgi to kopt un veidot katram pašam arī mūsdienās, 21.gadsimtā. Tāpēc atkal nāksim kopā.


Tuvojas Meteņu laiks, kas ir jauna laika, jauna gada sākums, metu likšanas laiks. Šīs ir mūsu valsts 100-gades gads. Tālab arī šai reizē runāsim par to, kā un kādi sagaidām Latvijas 100-gadi. Kādi būs mūsu šīgada mestie meti. Kā Latvijas valstij nozīmīgo gadu dzīvosim un kā svinēsim. Runāsim arī par to, kā un kādas vakarēšanas vēlēsimies radīt, piedzīvot un kopt turpmāk. 

Dziedāšanas ritus vadīs folkloras kopas Laiva vadītāja Anda Ābele. Kopā izdziedāsim Dieva, mītoloģiskās un Meteņu laika dziesmas. Tāpat arī iemācīsimies kādu tradicionāļu lietuviešu dziesmu un iziesim rotaļas.

Sarunā piedalīsies Latvijas Dievturu sadraudzes dižvadonis mākslinieks, semiotiķis Valdis Celms un savietis Ivo Rubīns.

Aicinām visus, kas vēlas kopā izzināt, mācīties un piedzīvot kopā būšanas un kopādziedāšanas prieku, 

Ziņu sagatavoja
Gunta Saule,
LDS saziņa
tālr.: 27811297
e-pasts: saulegunta@gmail.com

1 komentārs: