svētdiena, 2017. gada 19. februāris

Ziņas no Burtnieku saimes Toronto

Esam saņēmuši jauku vēstījumu un Dievpalīga vēlējumus no Mujānmarutas (Marutas Voitkus-Lūkinas), kas vienlaikus ir gan Latvijas Dievturu sadraudzes valdē, gan arī Toronto Burtnieku saimes valdē nozīmīgā amatā. Silti sveicinājumi no manas puses Guntim un Anitai Liepiņiem, Iepriecinājums un laba vēlējumi tālākajā darbībā no mūsu puses visai Burtnieku saimei okeāna viņā krastā. Varam tiešām vēlēt sparu un aizrautību, un skaistu darbošanos dievturības un tradīcijas ārējo un dziļāko slāņu kopšanā un izzināšanā Burtnieku saimes vadonei Agrai un visiem čaklajiem valdes dalībniekiem un citiem saimē darbojošamies ļaudīm. Tāpat arīdzan ceram biežāk saņemt ziņas par to, kas notiek Burtnieku un citās saimēs Amerikas kontinentā un citviet pasaulē, kur varbūt šķilas jaunas dieturības un/vai Latviskās dzīvesiņas interesentu kopieņas. Lai top! /priekšvārds - Gunta Saule/
Maruta Voitkus-Lūkina

Vakar Toronto Burtnieku valdes sēde Anitas un Liepiņu viesmīlīgajās mājās, kur ieskicējām nākamā gada notikumus. Uzņēmīgajai un izdarīgajai Agrai ir jaukais redzējums un enerģija, kas redzējumu spēj atbalstīt -- nepārtrauktā ritmā svinēt Meteņus, Lielo dienu, Ūsiņus, Jāņus, Veļu dienu, Mārtiņus un Ziemassvētus.

Sapulcē mēs tos visus ieskicējām ar iespējamiem mērķdatumiem un priekšstatu par svinēšanas veidiem.

Kopš Agra uzņēmusies vadību, Burtniekiem piepulcējušās ģimenes ar nepilngadīgiem bērniem un izveidojusies sadarbība ar pāris citām organizācijām. Esam mundrā pārveidošanās stadijā. Ir daudz rotaļu, darbību augošiem cilvēciņiem. Ir arī piepulcējušies priecīgi darbiņdarītāji.

Svētsvinīgo balto brīžu ir mazāk, bet tie joprojām ir un tā ir mana atbildība, lai tos turpinātu kopt. Lieldienās, piemēram, mums paredzēts izbraukums, ar pārgulēšanu Saulainē, lai līdz ar saullēktu būtu visi kopā pie upes mazgāt mutes. Iepriekšējā vakarā kupla vakarēšana ar darbiņiem. Sasiesim olas, gatavas vārīšanai sīpolu mizās, kuŗas vārīsim no rīta, brokastīm, kā arī darīsim priekšdarbus sklandu raušu cepšanai, bet pirms vakarēšanas mans pienākums saules daudzinājumā izstāstīt par saulrieta jēgu, saules pakāpju svinēšanu un vakarēšanu, kas latvju sētās nereti sekoja saules guldīšanai.

Tā mēs dzīvojam un plānojam. Centīsimies arī ieskaidrot pārējām Toronto organizācijām, kuŗas kopīgi rīkos Latvijas simtgades 18. novembŗa svinības, ka to ietvarā arī dievtuŗiem jābūt redzamai vietai. Piedāvāsim rīkot daudzinājumu un panākt, lai ekumēniskajā svētbrīdī arī dievtuŗu pārstāvim sakāms uzklausāmais.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru