pirmdiena, 2015. gada 13. jūlijs

Latvijā notiks starptautiskais folkloras festivāls „Baltica 2015”

No 2015. gada 15. līdz 19.jūlijam Latvijā notiks starptautiskais folkloras festivāls „Baltica 2015”. Festivālā piedalīsies etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, stāstnieki un citi individuālie izpildītāji. Šogad „Baltica” dalībnieku skaits būs lielākais festivāla vēsturē – 3500. „Baltica 2015” tēma būs „Mantojums” un īpašā vieta Latgale.

„Festivāla uzdevums ir parādīt dzīvo, pārmantoto tradīciju, kur sastopas dažādas paaudzes. Tradicionālajai kultūrai piemīt milzīgs radošais potenciāls – tajā ir apkopotas daudzas dažādas pieredzes, kas izgājušas laika pārbaudi. Mantinieka uzdevums ir atrast kaut ko jaunu, ņemot vērā iepriekšējo. Izaicinājums ir apjaust, vai Tu pats esi radoši stiprāks par tradīciju – vai vari tikai reproducēt, vai arī atnest tradīcijai ko jaunu,” par festivāla uzdevumiem stāsta „Baltica 2015” mākslinieciskā vadītāja Māra Mellēna.

Festivāla galvenie pasākumi notiks Rīgā, Rēzeknē un Rēzeknes novadā. Norises papildinās sarīkojumi Aizkrauklē, Cēsīs, Dikļos, Dobelē, Jūrmalā, Lielvārdē, Līvānos, Ludzā, Talsos, Turaidā, Viļakā, Viļānos un citviet. Pirmoreiz „Baltica” vēsturē festivāla koncerti notiks jaunajās koncertzālēs - Vidzemes koncertzālē Cēsīs un Latgales Vēstniecībā „Gors”, kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru