svētdiena, 2015. gada 19. jūlijs

Izstāde „Latviskās dvēseles raksti”

Latviešu tautas tērpiem un Dziesmu un deju svētku tradīcijai veltītā izstāde „Latviskās dvēseles raksti” Rīgas Mākslas telpā apskatāma līdz 23. augustam.
Izstādi „Latviskās dvēseles raksti” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Projekta vadītāja Linda Rubena, mākslinieks Jurģis Krāsons, satura koncepta autori – Valdis Celms un Toms Skābardis. Ekspozīcijas tapšanā palīdzējuši Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejs, Tukuma muzejs, Latvijas Banka un Latvijas Nacionālā bibliotēka.
Izstāde ir iekļauta Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā, kuras pamatvērtības ir laikmetīgums, unikalitāte un izcilība. Šajā ekspozīcijā atklājas arī viena no programmas tematiskajām līnijām – Dziesmu un deju svētku tradīcija.
Otrdien, 2015. gada 21. jūlijā plkst. 17.00 izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” būs unikāla iespēja tikties ar izstādes „Latviskās dvēseles raksti” satura koncepta autoru, mākslinieku Valdi Celmu.

Foto: Andrejs Broks



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru