otrdiena, 2011. gada 16. augusts

Tautastērpi Rīgas Latviešu biedrības namā

Lasīti ļaudis - tālabad, ka tiem kas šai reizē, Tradicionālo Latviešu tautastērpu izstādes atklāšanā bija nākuši kopā Rīgas Latviešu biedrības namā, ir lasītas intereses - latviešu tradicionālais tērps.
Šis ir viens no daudzajiem pasākumiem Rīgas 810-gades svinību kuplajā programmā. Gan Senās klēts, gan audēju kopu un pulciņu, gan Rīgas LB kolekcijas krājumos rastie tērpi ir šai reizē likti lūkošanai. Un gluži kā vasarā smaržo dižais ozolu vaigags, - izstādes, pasaules vidū liktais, pats pasaules un laika ritējuma modelis, zīme.

Līdz ar izstādes rīkotājiem un iekātotājiem - apsveikuma runas, tērpa skaistuma un saskanības daudzinājuma runas. Arī Valda Celma uzruna izstādi atverot mums atgādināja un stiprināja mūsu kopdomu - neba nu tērpi likti vien lūkošanai, bet arīdzan kā atgādinājums par tiem tērpiem, kuŗi mums pašiem svētku reizē mugurā velkami, mūsu tērpu darināšanas ierosmei un iedvesmai, jo nav jau tērpi vien pagātnes liecinieki, bet mūsuu dzīvesziņas, dzīvesgudrības un prasmes paudums arī mūsdienās, mūsu ikkatra un tautas kopumā šodienai.

Izstādes atklāšanas svētku runas izskanējušas, bet izstāde vēl aplūkojama līdz 27.augustam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru