otrdiena, 2019. gada 4. jūnijs

Ielīgosim Sauliešu pilskalnā. Aicina Rāmupe

Ceturtdien, 13.jūnijā no plkst. 19.00 Sauliešu pilskalnā Katlakalnā notiks tradicionālā Jāņu ielīgošanas meistardarbnīca, - visi laipni aicināti apgūt Jāņu laika gaidīšanas un svinēšanas mākslas un gudrības kopā ar Katlakalna folkloras kopu RĀMUPE, Daugmales folkloras kopu DĀRE, Ķekavas folkloras draugu kopu BRIČKA un Katlakalna Tautas nama ļaudīm. 

Celies, brālīti, aunies kājas. 
Iesim Jānīti ielīgot! 

Dienas arvien stiepjas garumā, naktis raujas īsumā. Gaišākais laiks iet pār mūsu Dievzemīti. Staro saule debesis un ziedi pļavās, skan putnu, vasaras vēju un auglīga lietus balsis. Skan priecīgu ļaužu balsis – gaidot spožāko gada nakti – Jāņu nakti. Ielīgošanas, Jāņu gaidīšana laiks ir tik piepildīts - tik daudz kas jāsarūpē un jāpaveic, ka tā vien būs, ka vienu, otru un trešo darbiņu izdarījuši mēs attapsimies, ka Zāļu diena un Jāņu vakars jau uz sliekšņa. 

Šai vakarā mēs vīsim vītnes, vijas un vainagus, posīsim mūsu Jāņu kalnu, dziedāsim līgotnes, daudzināsim Jāņa tēvu un Jāņa māti, aplīgosim ozolu un Jāņa bērnus, kursim uguni, vārīsim Jāņu sieru, darināsim uguns ratu, klāsim kopīgu mielasta galdu ar līdzņemtiem, Jāņu laikam raksturīgiem, gardumiem, iesim rotaļās un dejosim. 

Jau vairākus gadus Katlakalna folkloras kopa RĀMUPE un Katlakalna Tautas nama ļaudis katlakalniešus un citus tautas tradīcijās ieinteresētos, tuvus un tālus ciemiņus un draugus aicina uz Jāņu ielīgošanas meistardarbnīcu. Jau krietnu laiku pirms Jāņu vakara mēs sanākam kopā mūsu īpašajā vietā Sauliešu pilskalnā un stāstām, rādām, dziedam, darbojamies visi kopā un dalāmies savā pieredzē, savā Jāņu laika dziesmu, rotaļu un deju pūrā. 

Lai Vasaras saulgriežu naktij godam sagatavotos un noskaņotos, tiksimies 13.jūnijā un būsim kopā pirmsjāņu gatavošanās noskaņās! Aicināsim līdzi radus, draugus un kaimiņus! 

Uzziņas - Gunta Saule, 
Katlakalna folkloras kopa 
tālr.: 27811297 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru