otrdiena, 2019. gada 19. marts

Spuru Riču pieminot.


Saņemta skumja un negaidīta ziņa, jo, liekas, tik nesen vēl bijām tikušies.
Izsakām līdzjūtību tuviniekiem un Latviju Dievturu Sadraudzes saviešiem ar ilggadējā vadoņa Spuru Riča došanos mūsu senču saimē.
Mums paliek jaukas atmiņas no tikšanās reizēm Latvijā, no viņa mantotā sirds gudrība un visvairāk viņa dedzība latviskās dzīvesziņas un dievestības uzturēšanā, kā arī atbildība īstenot tālāk viņa iesākto, ieceres un cerības Dievturībā.
Ričs ir devies pie mūsu vecajo saimes, pie tiem, kas mūžos vēro mūsu gaitas, pie tiem, kuru padomu mēs vienmēr atsauksim palīgos, kad veļu laikā vakarēsim atkal kā vienota saime. 
Lai Ričam vieglas smiltis un vēlreiz visdziļākā līdzjūtība īpaši Lilitai un visiem tuviniekiem!
Latvijas Dievturu Sadraudzes vārdā
Andrejs Broks

1 komentārs:

  1. Man patīk, ka uz Riča bildes ir uzlikta simtgadīgā dievturu zīme — Māras krusts. Māras krusts ir dzīvības, attīstības un mūžīgā turpinājuma simbols. Tieši ar šādu plauksmes zīmi man asociējas Riča darbība.

    Svētes draudze ir radusies lielā mērā pateicoties Ričam. Arī uz svētnīcas radīšanu viņš mūs mudināt mudināja. Tieši tagad tas viss notiek un mums pusuzceltajā būvē jau bija Lieldienu ieskaņas pasākums.
    Ričs teicās šovasar braukt uz Latviju. Nu viņš ir te — atsteidzās uz Lieldienām. Un Ričs dzīvo un turpinās mūsos. Ceru, ka līdz bezgalībai, kā enerģijas pilnais dievturu un Māras simbols!

    Bišu Andris

    AtbildētDzēst