ceturtdiena, 2018. gada 13. septembris

Rudenāju iedziedāšana

2018.gada 21.septembrī plkst. 17.30 Rīgas Centrālās bibliotēkas Lasītāju zālē (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) Rudenāju iedziedāšana kopā ar Andu Ābeli un folkloras kopu LAIVA. 

Tuvojas rudens vidus punkts, astronomiskais rudens sākums. Brīdis, kad saulīte sāk savu ceļu lejup no debesu kalna. Rudenāju svētīšana un tajos dziedamās dziesmas nav ļoti dudz pazīstamas tautā, tāpēc šai reizē būs iespēja iepazīties ar rudens tradīciju, - ar rudens laika dziesmām, rotaļām, ar to simbolisko nozīmi, ar šī laika ticējumiem un dabas norisēm.
Pēc vasaras brīvdienām, atsākot Latvijas Dievturu sadraudzes rīkotos Dziesmu ritus un vakarēšanas RCB Lasītāju zālē, šoreiz iepazīsimies ar rudens laika dziesmām. Dziedot un ejot rotaļās uzzunāsim vairāk par laika posmu kad daudz tiek dziedāti senie talku balsi, vakara dziesmas sauli pavadot un apdziedāta raža. 


Dziedāšanas ritus, kā jau ierasts, vadīs folkloras kopas Laiva vadītāja un dievture Anda Ābele. Viņu dziedāšanā un koklēšanā atbalstīs Rīgas folkloras kopa LAIVA un katrs mēs, līdzi dziedošie un spēlējošie. Kopā izdziedāsim Dieva, mītoloģiskās un citas Rudens laika dziesmas. Tāpat arī iemācīsimies kādu tradicionālu lietuviešu Rudens vienādību (kā viņi paši to dēvē, Rudens lygiadienis)
 svētku dziesmu un iesim rotaļās. 

Aicinām pulkā visus, kas vēlas izzināt Tradīciju, mācīties un piedzīvot kopā būšanas un kopādziedāšanas prieku. 

Aicinām ikvienu - neatkarīgi no iepriekšējo zināšanu un pieredzes lieluma un dziļuma. 

Katrs brīdis ir īstais sākt Tradīciju izzināt, izdziedāt, piedzīvot!!! Tāpēc laipni gaidīts ikviens! Ikviens, kurā pamodusies izzināšanas kāri nesoša dzirksts u kopādziedāšanas vēlme! 

Sarīkojums notiek sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku. 

Sīkākas ziņas - tālr.:27811297 (Guta Saule)


Par Rudenājiem vairāk - šeit 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru