svētdiena, 2015. gada 8. novembris

Beverīnas saimes tikšanās

Septembra 13-ajā dienā draudzīte tikās pie Dzintaru Ausmas viņas Jaunsalakās/ Svinējām apjumības,Laikam bijām pamaz, jo vairāki todien nevarēja ierasties, tādēļ arī Jumīti nenoķērām.
 
Lapkriša 8-ajā dienā pulcējamies Zaļajā skolā. Uldis mūs iepazīstināja ar Juma līdziniekiem citās tautās. Kā parasti /ar dziesmiņu tikāmies, ar dziesmiņu šķīrāmiesi.
 
Lapkriša 30-ajā dienā Beverīnas un Rāmavas draudzes tikās Kauguru kapos pie Tālavas draudzes dibinātāja Ojāra Ozoliņa kapa, kur viņš jau gadu atdusas. Pieminējām viņa devumu mūsu tautai. Pēc tam Kauguru Kultūras namā aicinājām veļus ciemoties. Dzintaru Ausma stāstīja par viņas tēva A.Salaka darbu dievturu draudzes dibināšanā Valmierā 1935.gadā. šogad 80. Lauru Edvards ,savukārt, par Tālavas un Beverīnas draudžu atjaunošanu 90-ajos gados. Lāčplēša dienu gaidot, ar patriotiskām dziesmām un vārsmām pieminējām kritušos varoņus. Punkstiņu Uldis iepazīstināja ar Beverīnai un Tālivaldim veltītām dziesmām. Bija ļoti silti šajā miglainajā veļu vakarā.

1 komentārs:

  1. Beidzot liecība par kādas draudzes dzīvību ! Paldies ! Kaut nu būtu sekotāji, citādi izskatās, ka draudzes gan skaitās taču tikai sarakstos - uz papīra. Ričs.

    AtbildētDzēst