otrdiena, 2015. gada 9. jūnijs

Ziņas no Beverīnas

''Beverīna" neslinko, Slinkoja 'skrīvelītis' dažādu iemeslu dēļ. Beverīnas draudze 3.maiju pavadīja mūsu Pekas kalnā, kur kopā ar ciemiņiem gan vārījuši pantagu, dziedājuši un priecīgi sagaidījuši pavasari.
10.maijā ciemojāmies pie savietes Irisas Vainovskas. Viņa kopā ar dzīvesdraugu mūs sirsnīgi sagaidīja savos Lejasbregžos, krēslinieku muzejā. Klausījāmies stāstījumu par krēslinieku amata veidošanos, darbību un par muzeja tapšanu. Sēdējām uz vaidaviešu darinātiem meldru krēsliem un, kā jau latvieši neiztikām bez ēšanas, dzeršanas un dziedāšanas. Irisa mūs iepazīstināja ar savu keramikas darbnīcu, apdāvināja ar suvenīriem- aizsargzīmēm no baltā māla. Varējām arī nopirkt viņas darinājumus.
7.jūnijā pulcējāmies pie mūsu klētnieces Dzintaru Ausmas Kauguru Jaunsalakās. Palīdzējām Ausmai tikt vaļā no viena otra kociņa, kas vairs nevīžoja zaļot. Dārzā pie galda Ulda vadībā, protams, dziedājam gan zināmas, gan svešākas tautas dziesmas. Ar tām arī šķīrāmies no šī dziesmotā pagalmiņa.
Nākamā salīgošana notiks vai nu 21.jūnijā Siguldā, vai 22.jūnijā Ķoņu kalnā, Vai arī abās vietās, jo ir ļoti patīkama mums tā kopā būšana.
Uz tikšaanos Jāņos!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru