piektdiena, 2015. gada 6. februāris

Lietuvas Neatkarības diena


Latvijas Dievturu Sadraudzes savieši 15. februārī izdziedās Lietuvas valsts neatkarības dienas svinības Andas Ābeles vadībā, ar kokli, ar balsi, ar lietuvju dziesmu. Uz notikumu mīļi aicināti visi, kuri Lietuvai labu vēl. 

Vieta: Ģibuļu pagasta BIRZES (dievturības institūtam iecerētā vieta (Talsu pievārtē, skat. pielikumā)

Laiks: 15. februārī plkst. 14:00


Vīkšēja: Maruta Voitkus-Lūkina (Tālr. 27870089)

Dziesmu tekstus iepriekš var saņemt sazinoties ar Andu pa tālruni 26117005
vai e-pastu - andakokle@inbox.lv

1 komentārs:

  1. Lietuvas neatkarības dienai par godu vakar Birzēs bija (dievtuŗu) daudzinājums. Viss notika kā iepriekš izsludināts un cerēts. Anda Ābeli ar savām dziedātājām un koklētājām Regīnu, Āriju un Eviju no Rīgas  iemācīja dalībniekiem vairākas lietuvju tautas dziesmas, Guntis Kalnietis īsumā izstāstīja Lietuvas vēsturi pirms 19. gadsimta atgūtās neatkarības pasludināšanas un Lija Dunska ar savas folkloristu grupas Lienīti un Sintiju parādīja, kā izdancot dažas lietuvju tautas dančus. Ar talsenieci un Indru un rīdziniecēm nomainot citai citu sanāca trīs pāŗi, tā ka pat varēja izdancot trīs pāŗu danci, kuŗā pēc katras "tūres" viens no partneŗiem paiet uz priekšu pie jauna.  Mazā mazā plāniņā sanāca labi virpuļi. Guntis izrādījās par aizrautīgu bundzenieku, beigās sita pa divām bungām! Lija vilka no sava uzticamā akordeona tādus ritmus un kustību prieku, ka neiespējami valdīt kājas arī tiem, kas tikai sēdēja, līdzi priecādamies.
    Īsti kosmopolītiskā garā iestiprinājāmies Biržu jaunajā virtuvē ar meksikāņu uzkodu - rīsiem un čili kon karne un daudzajiem labumiem, kuŗu bija sanesuši paši dalībnieki. Bijām četras no Rīgas, pieci vietējie "talsenieki" četri no Talsu novada un viens no Kandavas. Prieks liels, ka kandavietis atradis ceļu uz Birzēm bez personīga ielūguma, bet būdams acīgs un ausīgs, ieraudzījis tīmeklī, ka ir mīļi lūgts ... un devies šurp!  Lai viņam daudz sekotāju!
    Sūtām Lietuvai un lietuviešiem labas dienas, laba vēlējumus ... un stingri turēties šajā visai Eiropai bīstamajā laikā!

    AtbildētDzēst