otrdiena, 2014. gada 3. jūnijs

Dižvīra Jāzepa Pīgožņa piemiņai.


28.maijā Latvijas dižgaru veļiem ir pievienojies mākslinieks Jāzeps Pīgoznis.
Dzīvē radītais un darītais ir tas, kas nosaka mūsu saiknes izjūtu – mestās laipas, vai sakām aizgājis mūžībā vai mūžam dzīvos mūsu atmiņā.
Jāzeps Pīgoznis paliek. Paliek viņa radītajā tautas dvēseles daļā, kas katrā viņa otas ziedā, liek ieraudzīt Latvijas zemes dabu visā tās gadskārtas pasakainajā krāšņumā, paliek labestībā, ko izstaroja viņa mīlestības pilnā dvēsele un ko viņš saskatīja, izcēla un vairoja līdzcilvēkos. Viņš paliek kā dižvīrs, kurš dzīvoja pēc Blaumaņa latvieša zelta likuma.
Viņš, tāpat kā citi mūsu dižgari, ar savu radīto ir kuplinājis to, ko varam saukt par latvisko, par mūsu patību. Viņš kļūst par Latvijas zemi, kas mūs uztur un notur kopā, par latviskās dvēseles saknēm nākamo paaudžu asniem un to plaukumam gadskārtējos tautas gara Jāņos. Mēs tagad esam arī Jāzeps Pīgoznis.

Latvijas Dievturu Sadraudzes vārdā
Andrejs Broks


Zvaigžņu un putnu ceļā devies brīnumains mākslinieks JĀZEPS PĪGOZNIS (1934-2014), sens un sirsnīgs folkloras kustības un tradicionālās kultūras kopēju Draugs un atbalstītājs.

Atvadīšanās no Jāzepa Pīgožņa notiks ceturtdien, 5.jūnijā, no plkst.10 līdz plkst.12 Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē.
Mākslinieka meitas Ieva un Laura ceturtdienas vakarā aicina uz kopīgu sadziedāšanu Gaišam lidojumam:

"Aicinām visus mūsu draugus folkloristus uz kopīgu sadziedāšanu ar domu, ka tā veltīta mūsu tēta Jāzepa Pīgožņa - patiesa folkloras drauga - gaišajam lidojumam. Dziedāšana notiks ceturtdien, 5. jūnijā no 19.00 Rīgas Latviešu biedrības Baltajā zālē. Visu dienu ir bēres, (uz atvadīšanos aicināti visi), un dienai mēs vēlamies pielikt skaistu punktu sadziedot. Tā bija arī tēta vēlēšanās, lai viņa bērēs dziedātu. Visi mūsu draugi mīļi aicināti!

I
eva un Laura Pīgoznes"

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru