trešdiena, 2011. gada 5. oktobris

Pirmā šīrudens tikšanās

Pēc bagātās vasaras pirmā Latvijas Dievtuŗu Sadraudzes šīrudens tikšanās Dzīvesziņas skolā 4.oktobŗa vakarā izvērsās ar jūŗas dziesmu dziedāšanu, ko iedvesmoja, melodijas un vārdus uzturēt un balsis atraisīt līdzēja Anda Ābele un folkloras kopas LAIVA ļaudis.
Saule Gunta stāstīja par savu Kanādas ceļojumu, kas bija Toronto latviešu dievtuŗu draudzes ierosināts, balstīts un uzturēts. Gunta stāstīja un rādīja attēlus arī no Mazsalacas nometnes Paši pūta, paši dega - šo Vasaras nometni rīkoja Maruta Voitkus-Lūkina un Valmieras Beverīnas saime.
Valdis Celms stāstīja par Sadraudzes sadarbībā ar Latviešu Nacionālistu klubu rīkoto Dzīvesziņas skolas Vasaras nometni Limbažu novada Mežasalās, kā arī par pieminekļa atklāšanu Ķēniņam Tālivaldim Trikātā.
Visi sanakušie bijām iepriecināti par atkalsatikšanos, kā arī par to, ka esam raduši draudzīgu atbalstu no Kaŗa muzeja ļaudīm un šajās mājīgajās telpās varēsim ik otrdienu - gan Dzīvesziņas skolas mācību nodarbībās, gan arī lielākos sarīkojumos - Veļu vakarā-Kaŗavīru daudzinājumā un citos.

Nākošā Dzīvesziņas skolas mācību nodarbība -

11. oktobrī –DIEVESTĪBAS PAMATI. Divējāds mans mūžiņš ar to vienu dvēselīti.. (Ievads dievturībā). Daba – spilgtākā Dieva izpausme. Gadskārtas un cilvēka mūžs. Dainas – tikumu un Dieva dziesmas. Latvju raksts. Stāsta - Valdis Celms. Dziedāšana – Andas Ābeles (LAIVA) vadībā. (tie, kuŗiem ir Andas dotās dziesmu lapiņas, aicināti tās ņemt līdzi!)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru