trešdiena, 2021. gada 19. maijs

Aizsaulē devies mūsu savietis Vilnis Salaks

 


Esam saņēmuši skumju vēsti - aizsaulē devies mūsu savietis Vilnis Salaks (18.01.1939.-17.05.2021.). Latvijas Dievturu sadraudze izsaka visdziļāko līdzjūtību Viļņa Salaka tuviniekiem un draugiem. 

Viņš bija un ir un mūsu atmiņā arī paliks kā izcilas dievturu dzimtas pārstāvis, kura uzticīgi iznesusi cauri okupācijas laikiem latviskās dzīvesziņas dievestības tradīcijas mūzikālā mantojuma jomā. Neaizmirstamā atmiņā ir palikuši brīnišķīgie Sadraudzes daudzinājumi un pasākumi, kuru muzikālos priekšnesumus bija sarūpejis Vilnis ar saviem ansambļiem - vīru kvartetu "Vecrīga" un VEF Kultūras pils vīru vokālo ansambli. Vilnis Salaks turpināja sava tēva Artūra Salaka darbu tautas mūzikas tradicionālā mantojuma kopšanas laukā, sava mūža darbā radoši izpaužoties kā komponists, pedagogs, folklorists, kokles speciālists, ansambļu vadītājs.

Par savu darbību Vilnis Salaks ir apbalvots ar Ernesta Brastiņa un Arvīda Brastiņa piemiņas balvu, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Atzinības rakstu un Rīgas Domes Gada balvu "Baltais zvirbulis".

Ernesta Brastiņa un Arvīda Brastiņa piemiņas balvu Vilnim Salakam pasniedz Marģers Grīns.

Latvijas Dievturu sadraudze.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru