sestdiena, 2021. gada 19. jūnijs

Ministru kabinets - Dievturi varēs svinēt Jāņu svētkus epidemioloģiski drošos apstākļos

Otrdien, 15. jūnijā, Ministru kabinets pārskatīja epidemioloģiskās drošības pasākumus, lemjot par virkni jauniem grozījumiem. Portāls "Apollo.lv" apkopoja svarīgāko par sēdē nolemto.

Kā paredz lēmuma 24. punkts, kultūras, sporta, izklaides un reliģiskās darbības veikšanas vietas darbu var uzsākt ne agrāk kā plkst. 6.00 un beigt ne vēlāk kā plkst. 22.00, izņemot laikposmu no 19. jūnija līdz 24. jūnijam, kad darba laiks reliģiskās darbības veikšanas vietās nav ierobežots.

(MK 15.06.2021. noteikumu Nr. 360 redakcijā)

Latvijas Dievturu sadraudze, neskatoties uz atvieglotajām iespējām, aicina visus saglabāt piesardzību un nopietnu attieksmi, saprotot, ka vīrusa izplatības riski ir manīgs lielums un tuvinieku veselība un dzīvības ir neaizstājama vērtība pāri visam. 
SPKC: Piesardzības pasākumi - neatņemama sastāvdaļa šā gada Jāņu svinībām




Tieslietu ministrija saņēma savienības "Latvijas Dievturu sadraudze" ierosinājumu pieļaut 2021.gada Lieldienām un Ūsiņiem līdzvērtīgus atvieglojumus tradicionālo sarīkojumu veikšanas laikiem arī Jāņu svētkiem.

Ministrijā skaidroja, ka atbilstoši spēkā esošajam regulējumam, tas nesniedz nepieciešamos risinājumus Līgo svētku un Jāņu dienas pasākumu tradīciju piekopšanai, kas būs aktuāli visā valstī.

"Minēto pasākumu norise aptver specifiskus sarīkojumus valsts svētku norisei un tie sociālpolitiski ir atzīstami par nozīmīgiem notikumiem sabiedrībai, īpaši dievturu konfesiju pārstāvjiem saistībā ar vasaras saulgriežiem," uzsvēra TM.


Ar grozījumiem noteikumos tiks nodrošināta iespēja reliģisko rituālu veikšanai tradicionālajos laikos, kas norisinās par godu vasaras saulstāvjiem, saglabājot arī vispārējās piesardzības prasības, nodrošinot distancēšanos, kā arī mutes un deguna aizsegu lietošanu tur, kur tas ir nepieciešams.

Pilna ziņa no Apollo interneta vietnes >

Latvijas Dievturu sadraudze 

Publiskos pasākumos iekštelpās drīkst pulcēties līdz 100 cilvēkiem, jāievēro 2 metru (m) distance un 4 kvadrātmetri uz vienu personu. Tikai imunizētie vai negatīvu testu saņēmušie var nelietot sejas maskas.

Publiskos pasākumos ārtelpās drīkst pulcēties līdz 300 cilvēkiem, jāievēro 2m distance un 4 kvadrātmetri uz vienu personu. Tikai imunizētie vai negatīvu testu saņēmušie var nelietot sejas maskas.

Līgo svētki viesu namā ir organizēts izklaides pasākums (privāts pasākums publiskā vietā) un uz to attiecināmi visi ar pasākuma rīkošanu un pulcēšanos saistītie ierobežojumi, tai skaitā, pasākums var notikt līdz plkst. 22.00. Jāņem vērā arī sabiedriskās ēdināšanas noteikumi.

Piemēram, svinot viesu mājā, ar cilvēkiem, kuri nav no vienas mājsaimniecības, jāievēro 2 metru distancēšanās, roku higiēnas un citi drošības pasākumi. Ja svētkos piedalās viesi, kas nav no jūsu mājsaimniecības, jāievēro pulcēšanās ierobežojumi (līdz 100 personām telpās, līdz 300 - ārā).

Šie ierobežojumi neattiecas uz privātiem pasākumiem privātā vietā, piemēram, savā dārzā.

Savukārt, ja publisks pasākums notiek privātā vietā, tad uz to attiecas ierobežojumi saistībā ar Covid-19.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru