svētdiena, 2021. gada 31. janvāris

Latviskās dzīvesziņas centrs “Tautai, Dievam, Tēvzemei’’ Svētē

Svētes dievturu draudze ir realizējusi projektu Latviskās dzīvesziņas centrs “Tautai, Dievam, Tēvzemei’’, kura līdzfinansēšanā ar € 9000 piedalījās Eiropas Lauksaimniecības fonda Latvijas lauku attīstības programma 2014. – 2020. gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju’’ ietvaros.


Svētnīcas kompleksā ir tapis 32 m² namiņš ar nelielu virtuvīti, tualeti, telpu mēģinājumiem un pasākumiem. Eiropas fonda finansējums bija ļoti nozīmīgs stimuls un attīstības katalizators. Proti: projekta finansējuma lielākā daļa tomēr ir pieveikta ar ziedotāju palīdzību, arī visi darbi (izņemot ūdens urbšanu un kanalizācijas septiķa ierakšanu) veikti sabiedriskā kārtā savām rokām. Tas gan ir aizkavējis pašas svētnīcas labiekārtošanu, jo Eiropas projektu bija jānodod ierobežotā termiņā.
Lai arī koronvīrusa dēļ publiski pasākumi nav iespējami, veļu vakaru, ievērojot 2 – 3 metru distanci starp saimēm, mēs rīkojām jaunajās, tobrīd vēl nepabeigtajās telpās.

Jāatzīmē, ka Eiropas Lauksaimniecības fonda finansējums nav pirmais, kuru mums izdevies saņemt. Ar Jelgavas novada domes finansējumu iekārtojām plēstiem granīta akmeņiem bruģētu āra ugunsvietu un soliņus ap to. Taču vislielākā pateicība pienākas materiālu, sava laika un naudas ziedotājiem.
Šajā gadā namiņu plānojam siltināt un turpināt svētnīcas un tās apkārtnes iekārtošanu. 

Bišu Andris

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru