trešdiena, 2017. gada 20. septembris

Par Baltu krivuli-2017

Laikā no 2017.gada 8.–10. septembrim Pļaviņu novadā notika gadskārtējā BALTU KRIVULE, Baltu tautu garīgās kultūras kopienu un to pārstāvju sanāksme. Pļaviņu novada Klintaines pagasta pārvaldes telpās norisinājās nopietnas sarunas un viedokļu apmaiņa. Sabraukušie noklausījās Baltu krivulē pārstāvēto organizāciju un to apvienību pārstāvju ziņojumus un pārdomas par iepriekšējā krivules gadā paveikto. Tāpat notika darbs grupās, skarot visiem nozīmīgus jautājumus saistībā ar izglītību dažādos līmeņos, saziņu un informācijas apmaiņu, likumdošanas jautājumus un citas tālākās darbības un sadarbības jomas. Tika pieņemta turpmākās darbības Vienošanās.


Lokstenes svētnīcā, kas tika atklāta šī gada 6. maijā, tika veikts Baltu krivules Atklāšanas rituāls, Senču un Ražas rituāli, un Noslēguma rituāls, kā arī Sadziedāšanās. Kopīgi dziesmās un rituālos tika daudzināts Dievs, Laima, Māra un senču padoms. Baltu krivules – 2017 noslēgumā tās dalībnieki un viesi devās izbraukumā ar kuģi iepazīt Daugavas krastus no upes puses un īsā autopārbraucienā klintainietes Guntas Lazdas vadībā apskatīja tuvākās apkārtnes skaistākās un vēsturiski nozīmīgākās vietas.

Baltu krivules notiek katru gadu kādā no baltu tautu zemēm kopš 2011.gada. Šīgada Baltu krivules rīkošanā bija pienākusi Latvijas kārta un tā bija Latvijas Dievturu sadraudzes ziņā. Krivules rīkotāju vārdā īpaša pateicība Klintaines pagasta pārvaldes darbiniekiem par atbalstu un sadarbību mums visiem un mūsu nākotnei tik nozīmīga notikuma sarīkošanā.

Gunta Saule

Latvijas Dievturu sadraudzes atbildīgā par saziņas jautājumiem 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru