piektdiena, 2020. gada 7. februāris

Igaunijas valsts 102.gadskārtai par godu



2020.gada 21.februārī plkst. 18.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas (Rīga, Brīvības ielā 47/53, 2.stāvā) Lasītāju zālē daudzināsim tuvojošos Igaunijas valsts 102.gadskārtu.


Runāsim par līdzīgo, tuvo un kopīgo. Katra valsts, lai arī 102 gadi valsts dzīvē, ir daudz, ir sākusies krietnu laiku pirms tās oficiālās dibināšanas. Drīzāk pat neizbēgami ir bijis ilgstošs stiprināšanās un tautas, nācijas pilnveidošanās laiks, kurā tā nonākusi līdz iespējai, spējai, gatavībai, atbilstoši jaunākajiem sabiedrības un politiskajiem virzieniem un strāvojumiem, dibināt valsti.

Runājot par kaimiņiem, un ļoti lielā mērā arī brāļiem, asins un valodas brāļiem un māsām igauņiem - jā, igauņu un latviešu valodas ir dažādos zaros valodu kokā, mēs esam dažbrīdi atšķirīgās un dažādās tradīcijas izpausmēs. Un tomēr, neskatoties uz to, mums ir gauži daudz kopīgā, līdzīgā, tuvā, vienojošā, ietekmējošā vienam otru, vienam otra kultūru, pasaules skatu, raksturu, gēnu sastāvu un jebko to, kas veido mūsu dzīvi un to, kas ir mūsu dzīve. Mūsu tautu dzīve, katra personības, katra cilvēka dzīve.

Tālab, šai reizē, daudzināsim igauņu tautas valsts svētku tuvošanos. iedziedāsim Igaunijas valsts 102.gadu!

ELAGU EESTI!!

Dziesmu ritus vadīs Anda Ābele un Rīgas folkloras kopa LAIVA.

Sarīkojumu kūrē Gunta Saule

Visi interesenti laipni aicināti!

Vairāk ziņu - saulegunta@gmail.com vai pa tālr. 27811297

P.S.: Dabas fotoattēls Igaunijas valsts karoga krāsā - Valmars Valdmans.(Valmar Valdmann)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru