piektdiena, 2010. gada 23. jūlijs

Latvju dievturības dienas

Uz nometni Latvju dievturības dienas aicina LDS Beverīnas saime

četras dienas senās dievestības gaisotnē skolotājiem, ģimenēm un meklētājiem Valtenberģa muižā (Mazsalacas vidusskolā) no 11.aug. pievakares līdz 15. aug. pusdienām un Māras daudzinājumu Kauguru pagasta Pekas kalnā .

Nometni veido Beverīnas dievturu draudze (Valmierā), topošās Ventspils dievturu kopas biedri, sadarbojoties ar pakāpeniski klāt nākošiem nometnes dalībniekiem no maliņu maliņām, tai skaitā Latvju dievturu sadraudzes pārstāvi.

Paredzētā programma


(kā visos brīvprātīgo organizētos notikumos var notikt maiņas tagad neparedzamu sķēršļu gadījumā)

Trešdienas vakarā pēc vakariņām: svētbrīdis, vada Maruta - arī iepazīšanās, savu vēlmju izklāsti, šis un tas par labu nometni

Ceturtdienas rīta darbnīca: Agris Vanags: latviskā meditācija (vēlams pirms nometnes iepazīties ar Agŗa Vanaga www.dzīvajoga.lv saturu)

Atelpa Pēc rīta darbnīcas atelpas brīdis, kuŗā katrs pēc saviem ieskatiem varēs turpināt iesākto darbnīcā vai atdalīties no turpinājumā pēc rīta darbnīcas grupas un kopt kādu no savām citām īpašām interesēm - iepazīties ar ieraudzītiem cilvēkiem nometnē, piebiedroties un piedalīties bērnu nodarbībām, rakstīt savu dienas grāmatu, pa mobīlo telefonu samīļot mājiniekus, rotaļāties ar savu datoru (bez pieslēguma), putnu dziesmas klausīties, lasīt, vai gulēt.

Ceturtdienas pēcpusdienas darbnīca: Arturs Šulcs - garīgā veselība latvietī un tautā - pēc šīs darbnīcas ekskursijas uz Mazsalacas mūzejiem

Vakarā pie sveču gaismiņas: Daumants Kalniņš izdziedās rotu dziesmu – to, ko rotas viņam stāsta

Dienas noslēgumā, pēc mazo bērnu guldīšanas, meditācija Agŗa vadībā

Piektdienas rītā: No rīta pirms dienas gaitām rīta vingrošana Agŗa vadībā (vai klusa pastaiga pa parku)

Rīta darbnīca: Arturs Šulcs - otrā daļa

Atelpa

Piektdienas pēcpusdienā: Brikmaņu/Putnu Jānis - baltu senais zvaigznājs (zodiaks) ar tā teiksmu.

Pēc šīs darbnīcas sadziedāšanās Salacas vienā vai abos krastos. Mūs vedīs Inese Bērziņa.

Vakarā ugunskurs un pasaules rašanās teiku stāsti

Dienas noslēgumā – meditācija

Sestdienas rītā: Pirms dienas gaitām vingrošana ar Agri (vai klusa pastaiga)

Sestdienas rīta darbnīca: Māra Treiberga - latvju tikumi

Atelpas vietā (tā būs pēc pēcpusdienas darbnīcas) - krustabas, kurās mēs visi būsim dalībnieki līdz brīdim, kad ģimene ar kūmām dodas uz mielastu, mūsu pašu mielasts būs kārtējās pusdienas

Sestdienas pēcpusdienā - Eva Mārtuža, dievturība senāk, tagad un nākotnē

Atelpa

Vakarā: Ķoņu Dzīnes – Danči

Pēc dančiem dienas noslēgumā meditācija

Svētdienas rītā vingrošana vai klusā pastaiga

Svētdienas rīta darbnīca: Atstāsti, ko mēs paņemsim uz mājām līdzi no šīs nometnes un ko mēs gribam turpmāk - divās daļās, bez bērniem, ar bērnu piedalīšanos - nometnes pus-slēgšana, Mazsalacas posma noslēgums

* * *

Pēc pusdienām - uz Pekas kalnu, tas ir Kauguru pagastā uz talku un uz Māras daudzinājumu.

Talka - sagrābt nopļauto, lai pašiem ir kur stāvēt, dziedāt un dancot, sakraut ugunskuru, sagriezt pirmo rudzu maizes klaipu tā lai visiem iznāk - ar gausu (un varbūt medu!)

Piecos Pekas kalnā Māras daudzinājums, cerams ar ne tikai Ulža Punkstiņa, bet arī Valža Celma, Ramanta Jansona, Daŗa Jansona un citu draudžu vadītāju piedalīšanos.

Ja Brikmaņu Jānis nebūs kaut kur kādu sniegotu kalnu virsotnēs bet visas dienas ar mums, tad viņš vadīs putnu pastaigas no rītiem un ja būs zvaigžņota nakts, tad iziesim viņa vadībā ieraudzīt kādu no latviešiem nozīmīgajiem zvaigznājiem - ne tikai "lielos ratus"vai "dzirnavas", bet sietiņu un citu kādu vēl.

Bērnu programmu vadīs Liesma Ērgle ar vai bez pieaicinātiem palīgiem.



Lai pieteiktu savu dalību un saņemtu nometnes dalībnieka aptaujas lapu, lūdzam rakstīt kasierei Līgai Porietei-Roževicai 26522506 liga.rozevica@inbox.lv. Norēķina konta numurs Nr.LV76HABA05510005308 Līga Poriete, pers.kods 030650-11661. Tur, kur informācija - jāieraksta viens pats vārds - Ziedojums. To aprēķina šādi:


33 lati = ziedojums nometnes vajadzībām + ēšana + guļas vieta 4 diennaktīm
bērniem līdz 11 g. atlaide - nav jāmaksā 16 par guļas vietu, tātad ziedojums utt iznāk 17 lati
programmas vadītāji maksā tikai par ēšanu, kas ir 16 lati par 4 diennaktīm


Mazsalaciešiem nodarbības gratis ar piezīmi, ka labprāt pieņemam ziedojumus nometnes vajadzībām kā dažādu izmēru un dažādām vajadzībām papīram u.c. (nometņotājiem par šo tiek rēķināti 5 lati par visu laiku)


ne-mazsalaciešiem ēšana 4 lati par dienu un 1 lats nometnes vajadzībām (tām ploškām un tiem flomasteriem)

ziedojumus pieņemam no katra un no visiem; ja radīsies pāri palikums, tā būs pret-dāvana skolai, kas mums dod telpas par velti un t.s. "dzeŗamnaudai" tiem, kas mūs būs jebkādā veidā īpaši apčubinājuši


Kad būsit iemaksājuši savu dalības maksu, kasiere jums pārsūtīs bankas konta izdruku; tā būs jūsu kvīts, ko uzrādīt pie ierašanās nometnē. (Izņēmuma gadījumā samaksu varēsit kārtot uz vietas Mazsalacā, ņemot vērā, ka tur ir tikai viena - Krājbankas - filiāle; komisijas nauda Ls1,30. Tie, kuŗi maksā uz vietas, to dara skaidrā naudā, ar savu parakstu apliecinot iemaksu.)
Tā kā dalībnieku skaits ir ierobežots, visus pieteikums reģistrēsim saņemšanas kārtībā.
Mazsalacieši un skolai piederīgie nodarbībās varēs piedalīties par brīvu, par ēšanu gādājot pašiem.

Pieņemam papildus ziedojumus no labas sirds - no tādiem izteiksim naudas izteiksmē savu pateicību cilvēkiem, kuŗi būs par mūsu nometnes labu izdošanos sevišķi veicinājuši.


Uz nometni līdzi jāņem dvielis (skolas dvielīši tādi maziņi); apavi staigāšanai gar Salacu un lietus laikam; ieteicams: katram savs dainu_sējums (izlase vai paša vākums); papīrs un rakstāmais; paklājs meditācijas nodarbībām (telpā un ārā); kabatas lampiņa nakts zvaigznāja pētniecības naktī atpakaļceļam; mūzikas instruments, kuŗam nekaitē ceļošana; kam tāds vajadzīgs - pamatīgs spilvens (arī tie skolai ir maziņi); kāda(s) atdāvināma(s) lietiņa(s) piemērota(s) pasniegšanai nodarbību vadītājiem, kas jums mājā stāv uz plaukta un kas jums pašam nav īpaši apdvēseļota(s) ar kādu īpašu atmiņu, bet kas varbūt to vien gaida - par tādu kļūt.



Maruta Voitkus-Lūkina

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru