Lapas

otrdiena, 2010. gada 21. decembris



Latviešiem Latvijā un pasaulē!

Ziemas Saulgriežus - Ziemassvētkus sagaidot un Saulei jaunu gaismas ceļu iesākot, lai katrs no mums bluķī sadedzina visu Vecā gada nelabumu, skaudību, patmīlīgu lepnību un kūtrumu! Lai, Jaunajā Saules gadā ieejot, mēs kļūtu stiprāki, darbīgāki un radošāki! Lai labāk atpazītu savējos, mācītos sadarboties, palīdzēt un atbalstīt! Lai spēku smeļamies tautas garamantu pūrā un Dieviņa padomā!

Priecīgus un gaišus latviskos Ziemassvētkus!

Valdis Celms, LDS dižvadonis


Ziemassvētki ir Saules atgriešanās laiks, fiziskās un garīgās izaugsmes, auglības un gaismas cikla atskaites punkts, centrs un atsākums. Viss sākas no centra, mūsu iekšējā centra - dvēseles saskaņas, no mītiski garīgā Vidū jūras, Vidū gaisa. Tajā mēs atgriežamies ziemas tumšākajā laikā, lai sevi sakārtotu, garīgi attīrītu dvēseli, izsijātu pelavas no graudiem, svešo no savējā, lai ieietu nākošā gada un dzīves ciklā ar izvētītu graudu krājumu, kuru stādīt savā zemē, dvēselē, lai būtu ko kopt audzēt, iešūpot Lielajā dienā, izdziedāt Jāņos, ievākt Miķeļos un nākošajos Ziemassvētkos izvērtēt pienesumu. Ziemassvētki ir laiks, kurā pievēršamies savam iekšējam centram - dvēselei, savām pamatvērtībām, lai Jāņos - gada otrā pusē spētu un būtu gatavi dot, kopā radīt, ar pašapziņu iziet tautās. No pašsakārtotības un no kopsakārtotības ar sev tuvajiem līdz saderībai tautā un pasaulē.

Atgriešanās centrā ir arī atgriešanās Tēvzemē no svešatnes gan fiziskā, gan garīgā nozīmē, arī tiem, kam nav citas iespējas. Ziemassvētki ir atgriešanās sevī, piederībā ģimenei, dzimtai, tautai, atgriešanās pie pamatvērtībām, kas ļauj saglabāt savu pašvērtību un tāpatību.

Andrejs Broks,
Latvijas Dievtuŗu sadraudzes
valdes vadītājs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru