Lapas

otrdiena, 2010. gada 13. aprīlis

Sarunas par dievturību kā latviešu sadarbības veicinātāju

Daudzas no šodienas nebūšanām ir radušās no latviešu nespējas sadarboties, apzinoties kopīgas intereses. Nevienprātība valda pat to latviešu starpā, kas sevi pieskaita latviskās dzīvesziņas kopējiem.


Manuprāt, mums būtu jāapzinās, ka nekad visi nedomāsim identiski, kas arī nav nepieciešams, bet vienmēr uzsvērt vispirms to, kas mums kopīgs, nevis karot par to, kas atšķirīgs. Ir taču skaidrs, ka ir lietas un vērtības, kuru nosargāšana un attīstīšana ir visu mūsu interesēs.

Domāju, ka ir vērts sanākt kopā, lai uz savstarpējas cieņas pamatiem pārrunātu kopīgo un atšķirīgo un vienotos par veidu, kā mūsu senajām vērtībām atdot goda vietu Latvijā.

Tāpēc aicinu izteikt savas domas par tiem jautājumiem, kas šādas tikšanās reizē būtu pārrunājami, kā arī atrast laiku otrdienas 20.un 27.aprīļa pievakarē pl.18.00 šādai sarunai.

LDS no savas puses tikai priecātos par sarunu un sadarbību ar ikvienu latviski domājošu tautieti. Mēs varam diskutēt, domas var dalīties vienā vai otrā jautājumā, bet kopīgo atrast ir mūsu pienākums gan bet senčiem, gan nākamajām paaudzēm.

Jānis Sils

6 komentāri:

  1. Latvijas Dievtuŗu sadraudzes tradicionālā tikšanās vieta - Rīgā Dzirnavu ielā 135 - 201

    AtbildētDzēst
  2. Foto un video notikuma iemūžināšana ir pieļaujama?

    AtbildētDzēst
  3. Būtībā jau šis ir LDS pasākums, tātad citu sadraudžu dalībniekiem un klausītājiem no malas bez pieteikšanās tas nemaz nav domāts:)

    AtbildētDzēst
  4. Lūdzu, lai nebūtu nejaušas maldināšanas, citkārt publiski pieejamā paziņojumā par pasākumiem uzrakstīt, ja tas ir slēgta tipa kādas organizācijas pasākums, lai cilvēki velti netērē savu laiku.

    AtbildētDzēst